divendres, 25 de setembre del 2009

Setmana de la mobilitat sostenible... (perdoneu que rigui!)

Hi ha coses que no s'entenen. Ara resulta que aquesta ha estat la setmana de la mobilitat sostenible, o sigui, a molts municipis han promogut, o han intentat promoure, que la gent es mogués a peu, en bicicleta o en transport públic. Fins aquí, tot correcte.

Però és que llavors no entenc com és que, quan es tracta de distribuir els infants a les escoles, per exemple, ho fan de forma aleatòria sense cap ordre aparent. En pro de la mobilitat sostenible, sembla que seria molt més lògic que agafessin els nens de cada zona i els col·loquessin a l'escola més propera o que suposés menys despesa energètica.

Semblaria lògic que els departaments d'ensenyament i de medi ambient, en aquest cas, estiguessin d'acord per dur a terme polítiques conjuntes, no trobeu?

Una altra cosa que trobo increïble: la quantitat de gent de Banyoles o de la comarca (jo mateixa, per exemple) que treballa a Girona, o comarca, i a l'inrevés. També semblaria més lògic que s'incentivés el treball a la pròpia ciutat o poble de residència, en lloc d'impulsar la mobilitat en el treball, perquè això és així: té més possibilitats de trobar feina un aturat/da que està disposat/da a fer quilòmetres cada dia per anar a la feina que no aquell/a que, simplement, prefereix no haver d'agafar el cotxe per anar a la feina, a portar els nens a l'escola o bé a comprar; ho sé per experiència.

Evidentment, no tot és tant fàcil com ho plantejo, però trobo que els "nostres governants" no tenen massa en compte certs matisos de la vida diària de la gent del carrer.

Amb tot això, confirmo que estic totalment en contra de la globalització.

Tot i que, aparentment, un món globalitzat té certs avantatges (per exemple, que puc comprar fàcilment un aparell o una peça de vestir a qualsevol lloc del món sense massa despesa...), crec que cal analitzar a fons quins són els costos ecològics, econòmics, culturals i personals d'aquesta globalització.

Certament, preferiria poder anar a treballar en bicicleta i que els meus nebots poguessin anar a l'escola a peu.

Apa, que tingueu una feliç setmana de la mobilitat sostenible.

1 comentari:

  1. No cridis massa, que encara us endinyaran un bicing a Banyoles i llavors sí que plorareu.

    ResponElimina